Vďaka projektom KSK vzniknú v Košiciach Ostrovy kultúry

24.07.2012 Košice

Košice 24. júla (TASR) - Sedem investičných projektov v košických kultúrnych inštitúciách v uplynulých dňoch slávnostne odštartoval Košický samosprávny kraj (KSK). Realizuje ich v rámci projektu Košice - Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2013 pod spoločným názvom Ostrovy kultúry.

„Na investičné projekty KSK získal financie z Regionálneho operačného programu. Nenávratný finančný príspevok je 9,64 milióna eur,“ informovala TASR hovorkyňa KSK Zuzana Bobriková.

Dodala, že vďaka investičným projektom vznikne atraktívne prostredie v kultúrnych zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK priamo v Košiciach. „Základnou filozofiou je vytvoriť ostrovy kultúry v šiestich otvorených zónach a v Uličke remesiel a ich prostredníctvom osloviť návštevníkov,“ doplnila Bobriková. Ostrovy kultúry tak vzniknú v historickej účelovej budove Východoslovenského múzea, vo Východoslovenskej galérii, v Bábkovom divadle, na nádvorí Barkóczyho paláca kde sídli knižnica, vo Verejnej knižnici Jána Bocatia na Hviezdoslavovej ulici, v Divadle Thália a na Hrnčiarskej ulici, v Uličke remesiel, kde v susedstve Miklušovej väznice pribudne Lapidárium a exteriérová prezentácia remesiel. „Hlavným cieľom je zveľadiť objekty inštitúcií v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK so sídlom v Košiciach, vhodne prepojiť ich interiérové daností s exteriérovými možnosťami pre poskytovanie služieb na kvalitatívne vyššej úrovni s následným doplnením žánrovo rôznorodých kultúrnych podujatí,“ doplnila Bobriková.
 

Vyberte región